Follow

©2019 by youthjazzfestsofia2019. Proudly created with Wix.com

УЧАСТНИЦИ

БИГ БЕНД НА НМУ

Биг Бенд на Национално музикално училище "Любомир Пипков" София


диригент Тодор Бакърджиев

ВОКАЛЕН ДЖАЗ СЪСТАВ НА НМУ

Вокален джаз състав на Национално Музикално училище "Любомир Пипков" София

Диригент Тамара Маврова

ART LIBITUM JAZZ BAND

„Art Libitum Jazz Band” обединява група млади музиканти, възпитаници на Музикален център Art Libitum и техни преподаватели. Част от тях са ученици в музикалното училище в София, но участват в класа по импровизация на Музикален център Art Libitum и редовно свирят заедно в най-различни конфигурации, участват в джем сешъните, концертите и ателиетата, които центърът организира.

ГРУПА "МАЛЧУГАНИ"

Група „Малчугани” обединява девет пеещи и свирещи деца от Музикален център „Art Libitum”. Малките музиканти свирят на пиано, китара, барабани, перкусии, ксилофон, бас и каквото още се наложи. От най-малка възрастова група в центъра Малчуганите израстнаха и се развиха във формация с богат актив от участия в концерти и фестивали, като търсени изпълнители за различни звукозаписни проекти. Техни изпълнения са включени в учебници по музика и се слушат от деца от цяла България. През 2017 групата издаде и първия си студиен албум. Малчуганите могат да се похвалят и с няколко златни медала от национални и международни конкурси, а през юни 2018 взеха участие в първия младежки джаз фест в София. През есента на същата година представиха музикалния център и на Младежкия джаз фестивал Димитровград, а през април 2019 участваха в Международния великденски фестивал в Босилеград – Сърбия.

ДАР "ХЛАПЕТА"

Детска актьорска работилничка "Хлапета"

Ръководител Ганета Атанасова-Ганди

ГРУПА "МИРЕЛА"

Вокална група "МиРеЛа" е създадена през 1995 от вокалния педагог и диригент Мариела Милеткова. В сега-ния сис ъстав е от 1916 с две възрастови формации и главен художествен ръководител композитора Красимир Милетков. Вокална формация "МиРеЛа" многократно е представяла песни на детски утра на "Нова българска музика". Групата участва и на открити сцени по повод различни празници. "МиРеЛа" имат реализирани студийни записи, осъществени в различни албуми и видеоклип на песен за БНТ.
Тази година на международния фестивал "Орфеева дарба" "МиРеЛа" бяха отличени със сребърен медал и дипло. Малките певци получиха заслужени аплодисменти за своята музикалност и сценично присъствие на първия Младежко джаз фест София с уникалното изпълнение на "Жаба жабурана" и "С татко ще лепим тапети" в съпровод на самия композитор Красимир Милетков.
Новият концертен сезин на групата започна с неповторимо изживяване - изпълнение на песента "Обичай България" заедно с Орлин Горанов и Маргарита Хранова. На 26 март групата участва с 4 песни в Спектакъла на Маргарита Хранова и Орлин Горанов и Бургаска филхармония: Любими филмови песни и хитове в Театър "Сълза и смях"

ГРУПА "МАЛЧУГАНЧЕТА"

Три деца започват от нулата. в началото се затрудняват, но сега ходят на фестивали в други страни. Борят се с трудностите упорито и успяват защото са много търпеливи и внимателни.

Дамян - пиано

Вики - перкусии

Светлин - барабани

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now