Follow

©2019 by youthjazzfestsofia2019. Proudly created with Wix.com

ЗА ФЕСТИВАЛА

От 31 май до 2 юни 2019 г. в София ще се проведе второто издание на „Младежки джаз фест София” – национален форум за изява и среща на млади творци, работещи в сферата на джаза и импровизацията. Фестивалът има за цел да предостави сцена, на която млади автори и изпълнители да представят свои проекти, да обогатят познанията и творческите си хоризонти, както и да създаде условия за създаване на контакти и партньорства. Фестивалът няма конкурсен характер. Събитието ще събере близо 160 млади таланти – певци, инструменталисти, композитори и импровизатори, ученици и студенти от музикалните училища и академии в София и страната, възпитаници на музикални школи от цяла България, както и гости от чужбина. Музикантите ще се изявят както солово, така и в различни формации.


По време на фестивала ще се проведат и редица други събития, измежду които творческо ателие с известния саксофонист Арнау Гарофе Фарас, коучинг семинари с участието на изявени джаз музиканти и педагози – Даниела Станкова, Борислав Петров, Йордан Владев и Андрей Велков. Специален гост ще бъде музикалния критик Владимир Гаджев, който ще представи най-новата си книга „Артистът не е самотен остров” – монография за Милчо Левиев. Всички участници ще имат възможност да се включат в младежкия джем сешън. Младите музиканти освен че ще представят соловите си проекти, ще участват и в групови изпълнения съвместно с техни колеги, които ще прозвучат на заключителния концерт. А там специални гости ще бъдат Биг бенда и Вокалната джаз формация на Музикалното училище София, групите „Малчугани”, „МиРеЛа”, ДАР „Хлапета” и „Art Libitum Jazz Band”.


За да запалим у младата публика интерес към джаза, сме поканили групи ученици от няколко столични училища. Очакваме голям интерес и от страна на националните медии.


Всички концерти са с вход свободен


Младежки джаз фест за втора година намира своето място в културния живот на България, запълвайки много съществена ниша, което е видно от големият брой участници. Свидетели сме колко младежи се обърнаха към джаза и импровизацията, вдъхновени от преживяното  на миналогодишния фест. Смятаме, че умението да се изразяваш, да бъдеш спонтанен и креативен, свободата и емпатията, които са толкова основни за джаза, са безценни качества не само за един артист, но и за всеки човек. А те се възпитават именно на младини, когато човек формира своята творческа и човешка идентичност.

Организатор на Младежки джаз фест София е Музикален център ART LIBITUM. 

https://www.artlibitumcenter.com/

Координатор на фестивала е Йордан Владев.­

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now