top of page
IMG-6fb38f790086b9bce98d531f334a43a4-V - Copy.jpg

ЗВУК И ДВИЖЕНИЕ

Звук и движение

Спонтанна импровизация, родена от взаимодействието между звука и движението на човешкото тяло.

Водещи ателието: Ива Кавданска и Йордан Владев

Ива Кавданска

Интересите ми винаги са били свързани с движението като степен на свобода и с междуличностните отношения като висша ценност. Това ме води по моя личен път на себеизследване и осъзнаване, освобождение, автентичност и интимност.

Практикувам и преподавам йога като сертифициран инструктор RYS 200 отЙога Академия на Северна Америка,2018. Йога дава гъвкавост, сила и издръжливост на тялото, но преди всичко на ума, което провокира моите търсения. Овладяването на ума въздейства благотворно върху здравето на цялата ни психо-физиологична структура, носи себепознание и подпомага развиването на емоционална интелигентност. Друго поле, което изучавам презТранзакционния анализ –съвременна психологическа концепция за личностна промяна ихармонично общуване с другите хора.

Минах през различни танцови концепции за да се влюбя и постоянствам в тези без хореография. При 5те Ритъма тялото ни се движи свободно и най-красноречиво рисува нашата лична история с палитрата на емоциите и преживяванията, които ни владеят. При въртенето, освен с гравитацията си партнираме и с центробежните сили, а това ни поставя в една различна физика, която тотално променя възприятията ни и ни сблъсква с ограниченията ни на физическо, ментално и емоционално ниво. Сертифицирана съм и преподавам техниката DervishinProgress като съвременен инструмент за дълбинно изследване и преживяване на истинската ни същност, пътуване в несъзнаванотои неизвестното, освобождение, центриране, баланс. Може да се практикува като динамична медитация или екстатичен танц.

Споделям всичко през личния си опит с вълнение и вяра, че сме творци на нашия живот и можем да живеем осъзнато, активно и щастливо.

Ателието ще се проведе на 15 май от 11:00 часа в Музикален център Art Libitum, Бул. Цариградско шосе 73а (в сградата на Национален антропологичен музей)

Звук и движение: Experience
bottom of page